OŠ Vladimir Nazor    
Slavonski Brod      Beturel

Svijetski dan štednje

  
Povodom 31.listopada,Svijetskog dana štednje,danas smo u razredu zadnji sat nastave imali pričaonicu o štednji.Donosimo vam neke zanimljive izjave:

-pomogla sam susjedu oprati auto pa sam dobila novac.(MAJA 1.r.)

-kada u našem selu slavimo kirvaj,gosti nam daju novac.(TEREZIJA 3.r.)

-kada odem u trgovinu i nešto si kupim,uvijek vratim ostatak novca mami ili tati.(MARIO 3.r.)

-kada za rođendan dobijem novac spremim ga u svoju štednu kasicu ili dam mami i tati.(VLATKO 3.r.)

-kada sa mamom idem u trgovinu, ne tražim da kupuje stvari koje nisu potrebne i tako štedimo novac.(ANDREA 3.r.)

-svaki mjesec donosimo novac i punimo našu školsku štednu kasicu.(MARTINA 1.r.)-štednja je i kada u školi svi zajedno štedimo: vodu, plastične čaše, plin, i papir.(SVI)


Andrea Lović, 3.r.

(#) 31.10.07 12.50 gbebrina    komentari (1) dodaj komentar
Sviđaju mi se vaša razmišljanja o štednji, tako mali, a tako razumni! Blago vašim roditeljima!  (14.11.07 13:32 JO)
Svi sveti

  
Danas smo na satu HJ jezika pričali i pisali o Svim svetima.Pisali smo pjesmice pa vam šaljemo nekoliko njih:
Svi sveti
Na dan Svih svetih idemo na groblje, nosimo lampione i cvijeće. Po groblju ne skačemo ni ne puštamo pjesme . Prvo na svakom grobu stavimo lampione i cvijeće, zatim se pomolimo i idemo na druge grobove i u druga sela.
Andrea Lović,3.razred.

Dušni dan
Ide se na misu. Nosim svijeće i cvijeće svojoj miloj bakici. Pomolim joj malo molitvicu. Isprazim joj grijehe. Anđeo molitvu odnese u nebo. Sjećamo se života pokojnih. Tada sam uvijek tužan.
Vlatko Lović,3.razred.

(#) 31.10.07 11.00 gbebrina    komentari (1) dodaj komentar
VLATKO PAZI NA GREŠKE!!!  (31.10.07 17:07 )
Maketa i plan sela

  
Danas smo na satu pid-a izrađivali maketu našeg sela.Radili smo je od malih modela kućica.Nakon makete crtali smo i plan sela.Njega ćemo pokazati u idućem članku.Ovaj dio gradiva zbilja je zanimljiv jer smo doznali puno korisnih stvari o našem selu i njegovoj okolici.

                               Andrea Lović,3.razred. 

(#) 19.10.07 01.30 gbebrina    komentari (1) dodaj komentar
SIGURNO STE BILI JAKO VRIJEDNI.  (31.10.07 17:08 )
Pravi ribič

  
Jutros sam učiteljicu htio iznenaditi s ribičkom medaljom.Medalju imam od proljetos s natjecanja na potoku Lateralcu.Bili su stariji i mlađi ribiči.natjecanje je počelo u 10.30 h.Ulovio sam 16 riba i tako sam osvojio medalju.Učiteljica je bila ugodno iznenađenja i zato me pohvalila.

                                                                  Vlatko Lović,3.razred.    

(#) 19.10.07 09.39 gbebrina    komentari (1) dodaj komentar
Bravo Vlatko!  (12.11.07 18:18 )
VRAPČIĆI

  
Kada ptice selice
u toplije krajeve odu,
tada vrapčići svoju
ljubomoru savladati
ne mogu.
Kada ptice selice dođu,
tada sve tegobe vrapčićima prođu.
Oni ne vole biti sami na grani.


VEDRAN DEANOVIĆ 2.R.

(#) 19.10.07 09.35 gbebrina    komentari (2) dodaj komentar
LIJEPA PJESMICA  (19.10.07 11:23 )
Baš dobro razmišljanje o ptičjem životu. Drago mi je da svoje stihove i osamostaljivanje pisanja na računalu dijeliš s nama. Piši polako i provjeri ima li kakvih pogrešaka, npr.spojenih riječi pa ih sam otkloni ! Tako ćeš biti još uspješniji! Samo naprijed! VŠ  (26.10.07 10:59 )
Posjet gostiju iz Evrope

  
U subotu,13. listopada 2007.od 11.do 13. sati su nas posjetili gosti iz Europe.Jedan gospodin iz Nizosemske i dvije gospođe iz Portugala.S njima su bili predstavnici naše županije iz Evropskog doma, ravnateljica naše škole i nekoliko nastavnika koji su prevodili na engleski i njemački jezik. Veselo smo ih dočekali s tamburašima i plesnom grupom u narodnim nošnjama.Poslije su se počastili sa finom domaćom hranom sa švedskog stola.Onda su malo razgledavali školu i okoliš.U razredu su razgovarali sa učenicima i učiteljicama.Na računalu smo vidjeli slike iz njihovih škola.Razmijenili smo blog adrese.Očekujemo njihovo javljanje.

Svi smo bili sretni i zadovoljni!

Andrea Lović i Vlatko Lović,3.razred.


(#) 15.10.07 12.15 gbebrina    komentari (1) dodaj komentar
Baš lijepo ! Teta Nada  (18.10.07 08:10 )
Dani kruha

  
Pozdrav svim Blogovcima i čitateljima Bloga od Beturelaca iz Gornje Bebrine!

Danas smo u našoj područnoj školi imali Dane kruha i Dane zahvalnosti za plodove zemlje.Rad smo organizirali u tri radionice :

Radionica engleskog jezika - voditeljica učiteljica Martina Lukić:¨" Bread days by games and acting"

Vjeronaučna radionica - voditeljica vjeroučiteljica Helena Aničić - " Od zrna do slike - od ploda do lutke"

Radionica "Mogu i ja kao moja mama i baka" - voditeljice radionice učiteljice Terezija Lakušić i Jelena Trbojević

" Englezi " su u svojoj radionici slušali priču, crtali, glumili, izradili plakat.Na radionici vjeronauka smo od zrnja , povrća i voća izrađivali lutke.Iz  kuhinje se širio prekrasan miris pečenih kolača i  peciva , baš kao i kod naših mama ili baka.

Kad smo završili rad u radionicama, imali smo zajednički doručak u učionici . Jeli smo samo domaće proizvode poput šunke,kulena,ajvara,sira,pekmeza itd.

Nakon doručka smo išli prodavati kolače i peciva kroz selo u skupinama.To je bio lagan i zabavan posao.Zaradili smo puno novca.Potrošit ćemo ga za zajednički izlet.

Dana kruha uvijek se rado sjetimo i preko godine i jedva čekamo da budu ponovno zbog druženja,natjecanja u brzini prodaje kolača,oblačenju u narodne nošnje i mirisa ukusnih domaćih kolača u školi.

                                                                         Vlatko Lović,3. r.

(#) 11.11.07 11.19 gbebrina    komentari (1) dodaj komentar
Baš ste slatki!Šteta što niste svi u nošnjama.  (14.11.07 16:41 )
Posjet meteorološkoj stanici

  
Danas smo bili u posjeti meteorološkoj stanici na Jelasu.Upoznali smo meteorologa Željka Jelavića.On nam je pokazao mjerne instrumente za mjerenje temperature zraka,padalina i smjera vjetra.Pričao nam je o svom zanimanju.Najzanimljivije nam je bilo kada nam je govorio o radu heliografa,instrumenta za mjerenje sijanja Sunca.Napravili smo puno fotografija pa vam šaljemo jednu od njih i preporučavam vam da i vi posjetite meteorološku stanicu. Naučit ćete puno korisnih podataka o promatranju vremena i tome kako se izrađuje vremenska prognoza.

                              Andrea Lović,3.razred.


(#) 09.10.07 11.30 gbebrina    komentari (1) dodaj komentar
pozdrav ekipi od gore pomenutog meteorologa  (14.10.07 19:43 žj)
Dječji tjedan

  
Aktivnosti u ovogodišnjem dječjem tjednu su pri kraju. O našim pravima,ali i dužnostima smo razgovarali, raspravljali, pisali, crtali, pravili plakat.Za zadnji dan odlučili smo našu učiteljicu počastili tako da smo mi sami organizirali nastavu umjesto nje.Imali smo HJ.MAT, GK, TZK.HJ smo raspravljali na temu: "Neka dječji glas dopre do vas". Voditeljica rasprave bila je Terezija Lakušić, mlađa, 3.r. MAT je vodio najbolji matematičar Vlatko Lović, 3.r. Nije nam zadao preteške zadatke,a i ispravili smo i neke loše ocjene. GK je vodila Andrea Lović. Uživali smo u pjesmama i igrama s pjesmom djece svijeta. Za razgibavanje na kraju nastavnog dana pobrinuo se naš sportaš Ivan Radić tako da je organizirao turnir u nogometu.Bilo je to vrlo,vrlo zabavan dan! Ali ipak nije lako biti učiteljica i 1.i 3.r. zajedno! Sada više razumijemo našu učiteljicu i njezine "slatke muke"s nama,iz dana u dan! Veselimo se ponovnom danu kada ćemo mi biti "učiteljica"!

Andrea Lović,3.razred.

(#) 05.10.07 08.57 gbebrina    komentari (1) dodaj komentar
Krasna ideja ! Biti u ulozi učitelja ! Dragi učenici, vjerujte da nema "znatnijeg i ljepšeg zvanja nego što je zvanje učiteljsko " Želim vam lijepe đačke dane, a kada odrastete mogli biste biti odlični učitelji, već vidim ! Čista petica !M  (08.10.07 16:32 )
Čestitka učiteljicama/učiteljima

  
Drage naše učiteljice i učitelji,ravnateljice i ravnatelji!

Sretan Vam svjetski Dan učitelja.Budite nam i dalji učitelji i prijatelji.Želimo da Vam nikada za nas ne ponestane strpljenja i ljubavi,a mi ćemo Vam uzvratiti radom,maštom,osmijehom,iskrenošću i dobrotom naših dječjih srdaca.Svima sretno!Mi u Gornjoj Bebrini danas radimo umjesto naše učiteljice!

Pogledajte slijedeći članak!

                                  Andrea Lović,3.razred

(#) 05.10.07 08.14 gbebrina    komentari (1) dodaj komentar
Hvala na vašoj lijepoj čestitci ! Želje su vam krasne i ostvarive, svi se moramo potruditi da tako bude .Sretno i vama i vašim učiteljicama u budućim školskim danima ! VŠ  (08.10.07 16:34 )
Arhiva: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37]


ULAZ U BLOG MASTER
user 
pass 
ajoj neznam pass
pomozite mi...Razredni časopis učenika PŠ Gornja Bebrina

LINKOVI
Klik-klak
Bebrinko
Iz školskih klupa, OŠ "Vladimir Nazor" Slavonski Brod, 3.a
Brum-brum, PŠ Gornja Vrba
PŠ Ruščica
Mreža zajednica učenja
Vjeronauk


posjeta: 389657  glasova: 3063