OŠ Vladimir Nazor    
Slavonski Brod      Beturel

Zdravi doručak

  
Ovih dana učimo u prirodi o zdravlju i zdravoj prehrani pa smo se za danas dogovorili da sami sebi napravimo zdravi i obilan doručak,ali u školi.Od kuće smo donijeli kruh,mlijeko,jaja,mliječne namaze,žitarice i voće.Mlijeko smo ugrijali,a jaja meko skuhali i jeli sa stalka.Bilo je jako uzbudljivo jesti u učionici na svojoj klupi.Natjecali smo se tko će ljepše postaviti stol za doručak na svom mjestu.U društvu je bilo slatko jesti pa ćemo  ovakva druženja uz zdravu hranu u školi opet ponoviti,ali idući puta u društvu roditelja.Mi ćemo biti mali kuhari i konobari,a oni gosti.Sve će u tom restoranu biti besplatno!Već se tome naprijed radujemo.

                                                Antonija Novoselović,1.razred.  

(#) 14.04.08 09.37 gbebrina    komentari (3) dodaj komentar
Super od vas da mislite na zdravu prehranu! BRAVOOO!  (15.10.08 12:16 )
pozdrav tebi i Marinu.lena  (14.12.08 19:28 )
pozdrav tebi i Marinu.lena  (14.12.08 19:28 )
Posjet bari

  
Na obali bare Komoračne proučavali smo biljni i životinjski svijet uz baru i u bari.Vidjeli smo divlju patku,barske puževe,kornjaču,žabe,gnijezdo ptica močvarica u šašu i na granama vrbe,upoznali bilje koje raste u barskoj vodi poput krocnja,vodene leće, vodene kuge i lopoča  te bilje i drveće koje raste uz obalu kao na primjer:žute perunike,rogoza,trske,vrbe i topole.Bare iza našeg nasipa upravo nalijeva voda iz Save koja se razlijeva iz svog korita zbog visokog vodostaja.U vodi bare primjetili smo i male ribice te žablja jaja.Ovo mjesto je ljeti vrlo popuralno našim bebrinskim ribičima koji na Komoračni love štuke,babuške,šarane,bjelice,cvergle,a i ponekog soma.Zrak je veoma čist i mirisan,a čuje se i cvrkut ptica i žablje kreketanje.Doći ćemo opet na Komoračnu,ali na ljeto!

                                           Beturelci 3.razreda.
                              

(#) 16.04.08 10.18 gbebrina    komentari (3) dodaj komentar
nadam se da ste uživali, islim da ste puno toga vidjei  (16.04.08 13:21 beturel)
nadam se da ste uživali, mislim da ste puno toga vidjei  (16.04.08 13:25 beturel)
Kako neobično ime bare: KOMORAČNA !? Od kuda to ime? Što znači ?  (02.10.08 05:49 )
Kornjača

  
Jučer sam sa svojom prijateljicom Gabrijelom Deanović iz 6.razreda išla u prirodu na trčanje.Kada smo krenule trčati u bari uz nasip smo ugledale barsku kornjaču.Stavile smo ju uz kraj nasipa da nam ne pobjegne.Zatim smo se vratile kući i kornjaču pokazale svojim roditeljima,prijateljima i učiteljici.S kornjačom smo se igrale neko vrijeme,pa smo ju odnijele u njezin pravi dom,a to je bara.Iznenadilo me je da kornjača uopće nije tako spora i nespretna kao što sam mislila do sada.

                                                   Andrea Lović,3.razred.

(#) 07.04.08 09.30 gbebrina    komentari (2) dodaj komentar
OK  (09.04.08 15:16 )
Jako lijepo pišeš članke.Trudi se i dalje i budi vrijedna.pozdrav od čitateljice  (14.04.08 10:11 )
Na ispitu

  
Učenici   IV. raz. naše škole bili su na ispitu koji je pripremio NCVVO.Bilo je to u školi "Vladimir Nazor".U  srijedu smo pisali hrvatski jezik, a u četvrtak matematiku, hrvatski jezik, prirodu i engleski. Bili smo sretni i veseli ali i uzbuđeni. Bilo nam je super i nije bilo teško.Želimo da naša škola bude među najboljima!                                                 

                                                       UČENICI IV. RAZREDA

(#) 04.04.08 06.30 gbebrina    komentari (0) dodaj komentar
Međunarodni dan dječje knjige

  
Volim čitati,a posebno knjige za djecu.Posuđujem ih iz škole,a daruju mi ih i roditelji,ali i prijetelji i rođaci za rođendan.Još od 5.godine sam čitač.Dječje knjige su često vrlo uzbudljiva sadržaja i čitajući ih otputujem u svijet mašte kao uz pomoć nakakvog svemirskog broda.Od književnih vrsta najviše volim čitati dječje romane i bajke.Naša školska knjižnica u PŠ Gornja Bebrina bogata je dječjim knjigama.Ukupno imamo 170 naslova.Knjige kupujemo novcem razredne štednje i novcem zarađenim od Dana kruha,a nešto naslova dobijemo i iz naše matične škole.U školskoj knjižnici sam knjižnjičarka zajedno s Terezijom Lakušić.Taj nam posao nije težak jer obje volimo knjige.Naši prijatelji iz razreda rado ih posuđuju.Imamo i kutak za čitanje knjiga i časopisa.Smatram da su knjige čovjeku pa i djetetu najbolji prijatelj jer se iz njih svašta može naučiti.

                                            Andrea Lović,3.razred.
 

(#) 02.04.08 11.35 gbebrina    komentari (0) dodaj komentar
Varavi dan

  
Danas je 1. travanj ili 1. april.Mi ga još zovemo i varavi dan.Na taj dan  nastojimo nekoga prevariti i s njim se malo našaliti, a on se ne smije naljutiti.Pričaju se i dobri vicevi.Pročitajte kako smo  mi pokušali danas prevariti naše roditelje i prijatelje i koje smo viceve u školi pričali

                                         Najbolji vicevi

-Mujo i Haso

 Šetaju Mujo i Haso i kaže Mujo:

Ajmo mi brže, neki nas prate, a njh su dvojica a mi smo sami.

_ Bubnjar

 Zašto lupaš po toj kanti?

 Zabavljam malu seku.

 A gdje je mala seka?

 Ispod kante.

_Novinar

 Molim vas,recite mi, je li u ovom mjestu rođen neki veliki čovijek?

 - na brzinu zapita novinar skromnog prolaznika.Koliko ja znam kod nas se svi rađaju   maleni  - mudro odgovori upitani.

Šale s roditeljima i prijateljima

Tata me poslao u mlin da provjerim je li sve u redu.Ja sam mu rekao da nešto šuška u vrećama , možda je miš! On je zabrinuto požurio u mlin, a ja sam mu na pola puta viknuo: Prrrrrrvvvvviiii april!

Vlatko Lović, 3. r.

Tatu, koji je bio u poslu u staji, pozvala sam i rekla da se hitno javi u kuću na telefon jer ga treba veterinar. Kad je on stigao,ja sam ga čekala kod telefona i rekla: Varavi dan! Malo se naljutio!

Terezija Lakušić, 3. r.

Rekao sam prijetelju:Vidi vrapca na travi!On je pogledao i rekao meni:A gdje je?Odgovorio sam mu:Odletio!Prvi april!

Franjo Lukačević,3.r.

Mami sam rekla da ide tati skuhati kavu.Kad je krenula stavljti vodu,a ja sam rekla:Prvi april!Ona se nije naljutila.

Andrea Lović,3.r.

(#) 01.04.08 08.12 gbebrina    komentari (0) dodaj komentar
Rode

  
Na prvi dan proljeća u naše selo su se vratile rode.Kada smo ugledali rode, svi smo se radovali njihovom povratku.Nakon što rode poprave svoja gnijezda počet će nesti jaja i dobivati mlade.Rodino gnijezdo se ne smije rušiti  jer bi roda tada pri povratku u Bebrinu ostala bez doma.Volim rode jer su one vjesnici proljeća u našem selu.
                     Martina Lović,1.razred.

(#) 31.03.08 09.30 gbebrina    komentari (1) dodaj komentar
I ja volim rode. Sviđa mi se vaša fotografija i vaš članak !  (25.04.08 20:57 )
Uskrsna čestitka

  
Svim blogovcima i njihovim učiteljicama i učiteljima kao i svim vjernim čitateljima blog stranica Beturel iskrene čestitke povodom Uskrsa i vesele uskrsne blagdane od srca žele Beturelci iz Gornje Bebrine i njihove učiteljice.
(#) 19.03.08 12.10 gbebrina    komentari (2) dodaj komentar
Sretan Uskrs od učenika i učiteljica iz D. Bebrine!  (19.03.08 13:38 )
Sretan Uskrs dragi Beturelci žele vam vaši prijatelji Klik-Klakarci  (19.03.08 14:27 )
Veliki tjedan

  
U Velikom tjednu pripremamo se za Uskrs.Dani u Velikom tjednu zovu se:Veliki ponedjeljak,Veliki utorak,Velika srijeda,Veliki četvrtak,Veliki petak i Velika subota.Danas je Velika srijeda.Zadnji dan je nastave prije proljetnog odmora.Uređujemo razred za Uskrs u uskrsnoj radionici.Sutra je Veliki četvrtak.Navečer ćemo ići na obrede Velikog četvrtka i Misu s pepeljenjem.Na Veliki petak je post i nemrst.S obitelji molimo križni put.Popodne šaramo jaja i idemo na obrede Velikog petka.U kući ne pjevamo i ne slušamo pjesme na radiu i TV.Velika subota dan je za kuhanje uskrsne hrane i pripremu košarice za svetenje.U košaricu stavljamo:pogaču,šunku,kulin,jaja,mladi luk i sol.Svećenik posveti hranu.Prijeteljima,rođacima i susjedima podijelimo našarana jaja i slatkiše.Sveta Misa Isusovog uskrsnuća je na Veliku subotu u večer.Na njoj svećenik blagosivlja vatru i uskrsnu svijeću.Ovom svetom Misom završava korizmeno vrijeme,a počinje uskrsno.Ovako se u svim našim obiteljima priprema za naš najveći  kršćanski blagdan-Uskrs.

                              Andrea Lović,3.razred i Vlatko Lović,3.razred.

(#) 19.03.08 10.57 gbebrina    komentari (0) dodaj komentar
PISANICE

  
Pisanice,šarenice,

Ljepotice gospođice.

Crvene,plave

Svakakve su stvarne.

Svako dijete veseli se vama

Jer ste vi s nama.

                   Vlatka Mikolčević IV.r.

(#) 19.03.08 10.54 gbebrina    komentari (1) dodaj komentar
Pozdrav Vlatki ! Pisanicu na slici kao da je oslikao Vincent Van Gogh ! Svima pohvala za lijepe članke i ilustracije članaka ! VŠ  (20.03.08 18:42 )
Arhiva: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37]


ULAZ U BLOG MASTER
user 
pass 
ajoj neznam pass
pomozite mi...Razredni časopis učenika PŠ Gornja Bebrina

LINKOVI
Klik-klak
Bebrinko
Iz školskih klupa, OŠ "Vladimir Nazor" Slavonski Brod, 3.a
Brum-brum, PŠ Gornja Vrba
PŠ Ruščica
Mreža zajednica učenja
Vjeronauk


posjeta: 388321  glasova: 3063