OŠ Vladimir Nazor    
Slavonski Brod      Bebrinko

SVI RASTANCI SU TUŽNI

            Kada sam prije dvadeset godina,jedne kišne jeseni,kao mlada učiteljica prvi puta stigla u Bebrinu nisam ni slutila da ću baš tu provesti najljepše godine svog života.

            Možda je to sudbina, ali upravo tu sam,jedne hladne,snježne zime upoznala svog najvećeg prijatelja i odlučila ostatak života podijeliti s njim.Baš tu rodila su se moja dva prekrasna sina i baš tu svi smo billi veoma sretni.Škola je bila naš veliki,sretni dom.Dvadeset godina nije malo,zar ne?!

Kada dvadeset godina provedeš u nekom mjestu,kada ti ono postane dom i kada postaneš dio njega teško je to opisati  s nekoliko rečenica.Teško je naći dovoljno riječi kojima bih zahvalila ljudima na pruženom povjerenju,na razumijevanju i suradnji koju smo ostvarivali svih ovih godina.Teško je naći riječi kojima opisala trenutke provedene s mojim učenicima.Bilo je to vrijeme protkano ljubavlju,razumijevanjem i međusobnim uvažavanjem.

          Danas mislim da je najveća sreća sresti svoje učenike i vidjeti u njihovim očima radost.Završit ću riječima koje posvećujem njima:

"Možda ćete jednom tražiti prijatelja nekog,sjetite se tada mene,možda bar lika mog.Sjetite se!Sjetite se, zvali ste me učiteljice."

PS.Nadam se da se često sjetite onog s čim smo započinjali naš radni dan,a to je:"PRIJATELJ JE NAJLJEPŠE ŠTO MOŽEŠ IMATI I NAJLJEPŠE ŠTO MOŽEŠ BITI"

                                        S ljubavlju,vaša učiteljica Lidija

(#) 14.10.06 15.05 PS_DBebrina    komentari (2) dodaj komentar
KAKO JE LIJEPO BITI UČITELJ ! KAKO JE LIJEPO RASPLAMSAVATI TUĐE VATRE I ZAJEDNO SVIJETLITI, DAVATI I PRIMATI TOPLINU ! TO ISKUSTVO SE NIKADA NE ZABORAVLJA ! TO ISKUSTVO NEMA CIJENU.VJERUJEM DA ĆE PROMJENA RADNOG MJESTA UČITELJICI LIDIJI BITI SAMO NOVA PRILIKA I NASTAVAK UŽIVANJA U DAVANJU I PRIMANJU ! HVALA I SRETNO ! Kolegica Vesna  (19.10.06 22:30 )
Samo jedno želimo reći:"Zauvijek ste u našim srcima i zauvijek smo vaši mali PRIJATELJI.!" Hvala vam na našim zajedničkim danima i brzo nam dodjite u posjetu.  (26.10.06 12:12 Vaši učenici iz Donje Bebrine)
ŠKOLSKA EKSKURZIJA 2006. g.

  
U četvrtak,1. lipnja išli smo na ekskurziju u Vrpolje, Đakovo, Osijek i Našice.Vrijeme nije baš puno obećavalo.Prvo smo posjetili spomen galeriju Ivana Meštrovića u Vrpolju,gdje smo saznali neke pojedinosti iz života našeg velikog kipara.U nastavku putovanja posjetili smo katedralu u Đakovu,te pastuharnu u kojoj smo vidjeli prekrasne konje Lipicance.Nezaboravan doživljaj bio je i u Villi Magic gdje smo uživali u mađioničarskim trikovima i prekrasnom ambijentu. Zatim smo krenuli put Osijeka ,gdje smo u restoranu na obali Drave imali organiziran ručak.Nakon toga obišli smo ZOO vrt i uživali u društvu životinja. Na kraju naše ekskurzije posjetili smo dvorac obitelji Pejačević u Našicama, gdje smo saznali mnogo o životu te obitelji.Povratak kući popratila je kišica,ali to nam više i nije bilo važno.
(#) 05.06.06 12.56 PS_DBebrina    komentari (2) dodaj komentar
Svaka čast, nisam do sada znao da su djeca u Bebrini u tim godinama informatički osviještena, samo tako nastavite...  (22.09.06 18:15 Damir /mail)
I mi smo bili tu, bilo je stvarno zabavno. Nadamo se će tako biti i u Zagrebu.  (28.09.06 09:24 Klik- Klakarci)
MALENI U BRODU

  
Nakon ZOO vrta posjetili smo Slavonski Brod.Boravak na Korzu upotpunili smo sladoledom i kokicama te se za uspomenu slikali kod fontane.Živo i veselo bilo je i na dječjem igralištu iza Vesne.Sretni i pomalo umorni vratili smo se kući.

PS.Neki su već u autu drijemali.

(#) 04.06.06 22.07 PS_DBebrina    komentari (1) dodaj komentar
super fotka. Milica, nova u svijetu blogera, Klakar...  (12.10.06 22:44 Milica)
IZLET S PREDŠKOLCIMA

  
Posljednjeg dana druženja s malim predškolcima organizirali smo jedan mali izletić za sjećanje.Posjetili smo ZOO vrt obitelji Milec u Ruščici,gdje smo uživali u prekrasno uređenom prostoru.Djeca su mnoge životinje vidjela prvi puta pa je radost bila još veća.Pravi mali radoznalci. Tisuću pitanja odjednom.Naučili smo nešto više o životinjama.
(#) 04.06.06 21.52 PS_DBebrina    komentari (0) dodaj komentar
SJEĆANJE NA PROJEKTNI DAN

  

10. svibnja ove godine u našoj smo školi organizirali PROJEKTNI DAN.U okviru toga u,u goste su nam stigli učenici i učiteljice 1.a i 1. b razreda iz Slavonskog Broda. 

Sve je počelo vrlo burnim jutrom.Svi smo bili jako uzbuđeni u iščekivanju gostiju iz Sl. Broda.I konačno, negdje oko

pola dvanaest ugledali smo autobus prepun mališana.Slijedilo je upoznavanje učenika i nekoliko pozdravnih riječi kojima smo im zaželjeli dobrodošlicu.Svi smo bili jako uzbuđeni i pomalo sramežljivi.

Nakon toga smo pogledali TV-emisiju:“Glazbena duša Hrvata“koja je snimljena u našoj školi,odnosno u našem selu.Tako su se učenici iz Sl.Broda upoznali sa životom ljudi našeg mjesta,sa radom KUD-a“KOLO“ koji ima važnu ulogu u našem selu.Slijedio je razgovor o gospodarskim djelatnostima našeg kraja,o značajkama i razlikama života u gradu i na selu.Učenici su iznosili svoja znanja i spoznaje.Druženje smo nastavili kratkom zakuskom,nakon čega smo krenuli u obilazak našeg sela.Pogledali smo mesnicu i klaonicu „Bebrinka“,zatim smo posjetili jedno seosko gospodarstvo gdje su djeca upoznala različite poljoprivredne alate i strojeve koji se koriste u poljoprivredi,te jednu modernu staju za uzgoj krava po kojima je Bebrina također poznata. Šetajući selom imali smo bliski susret sa kravama koje su išle na ispašu.

Nakon povratka u školu učenici su,kredama u boji,crtali svoje dojmove na asfaltiranom igralištu pokraj škole.

Tako su nastali vrlo maštoviti i kreativni radovi,koje smo za uspomenu i uslikali.

Kako je vrijeme odmicalo prijateljstva su se produbljivala,ali i bližio kraj našeg druženja. Na rastanku smo obećali jedni drugima ponovno druženje i novi susret u Sl.Brodu .

Nadamo se da su naši mali prijatelji ponijeli lijepa sjećanja na boravak u našoj školi.


(#) 04.06.06 20.34 PS_DBebrina    komentari (1) dodaj komentar

Vrlo lijepo sto se svi druzite I sto ste svi lijepi prosetali po nasoj voljenoj,dragoj u redu malo smrdljivoj bebrinu   (18.09.13 04:17 iva talic /mail)
Arhiva: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43] [44] [45]


ULAZ U BLOG MASTER
user 
pass 
ajoj neznam pass
pomozite mi...On-line časopis učenika PŠ Donja Bebrina.

LINKOVI
Iz školskih klupa, OŠ "Vladimir Nazor" Slavonski Brod, 3.a
Beturel, PŠ Gornja Bebrina
Klik-klak, PŠ Klakar
Brum-brum, PŠ Gornja Vrba
Ruščica on-line, PŠ Ruščica
Mreža zajednica učenja


posjeta: 283818  glasova: 854