OŠ Vladimir Nazor    
Slavonski Brod      Klik-Klak

Umanjene priče

  

Čudna zemljica

Sanjao sam čudan sanić. Probudio sam se na zelenoj livadici. Sve me škakljalo po tjelešcu.Uz mene su šuškale krošnjice malih stabalaca.I zmeđu njih su provirilali mali crveni krovići malih kućica. Sve je izgledalo na gužvicu. Sićušna bića trčala su užurbano, mašući ručicama .Neke su mi čudne ptičice zujale oko glavice. U kakvoj sam ja to zemljici? Zatvorio sam okice i poželio da se probudim. Kad sam se probudio bio sam sretan jer taj sanić je bio noćna morica.

Luka Stanić, 3.r

                       Sićušna zemljica

Bili su ljetni praznici. Dječica se njima najviše raduju. Poželio sam otputovati u daleku zemljicu. Moja mamica mi je ispunila željicu. Putujući došao sam u čudno mjestašce. Bio je to jako mali gradić, kao iz bajkice. Cestica je bila uska, kućice i zgradice malene.Živjela
su u njima dječica malena kao Palčić. Na trgiću je stajao jedan kipić. Svijetlio je kaosunašce s neba. Dotaknuo sam ga i dogodilo se čudo. Pretvorio sam se i ja u malenog dječačića Bio sam sretan jer sam našao prijatelje.Igricama nije bilo kraja. Častili su me crvenim bombončićima i čokoladicama koje su stalno vadili iz džepića. Bio je lijep, ali i čudan taj njihov svjetić. Ljuljali smo se u parkiću i trčali po starom mostiću. Potočić je ispod žuborio kao da je nešto govorio. Ribice su valjale kamenčiće i bježale od svake mrežice. Ušao sam u vodicu da se malo poigramo. I gle, opet postade velik.Čudan je taj potočić, kao i zlatni kipuć. Baciše mi prijatelji jedan mali čamčić. Putem me pratio plavi oblačić. I tako sam došao u svoju zemlju, svoju kućicu, svoju slobodicu.

Luka Pitlović, 3.r


(#) 22.01.09 11.27 Klik-Klak   

Arhiva: BLOG: Klik-Klak


ULAZ U BLOG MASTER
user 
pass 
ajoj neznam pass
pomozite mi...Hej, evo i Klakara on-line!!! Dobro došli na našu web stranicu.

LINKOVI